Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Itt jársz: > >

Blog

2018. 10. 13. 11:58:48
Műanyagok típusai - #3 Polivinil-klorid (V vagy Vinyl vagy PVC) Újabb írás készült a műanyagok típusairól szóló blogbejegyzés-sorozatunkba. Ezúttal a harmadik bejegyzésünk érkezik, és nem másról lesz benne szó, mint a sokak által ismert PVC-ről. Újrahasznosítási lehetőségeiről és az egészségre káros hatásairól írunk. Ha téged is érdekel, kattints a címre a folytatáshoz.
2018. 10. 05. 10:00:00
Műanyagok típusai - #2 Nagy sűrűségű polietilén (HDPE - High density polyethylene)

Folytatjuk a műanyagok típusairól szóló blogbejegyzés-sorozatunkat.

 

Ebben a bejegyzésben a HDPE (high density polyethylene) azaz a nagy sűrűségű polietilén kerül. Ha érdekel mire használják ezt az anyagot és hogy milyen káros hatásai lehetnek az egészségedre nézve, klikk a címre és már olvashatod is.

2018. 09. 28. 19:56:50
Műanyagok típusai - #1 PET

Melyik műanyag mit tartalmaz? Mennyire káros ez az egészségemre nézve? Honnan tudom eldönteni, hogy szelektálható-e? - merülnek fel a kérdések a tudatosabb fejekben, ahogy szépen haladtok előre a zöldebb élet és jövő felé.

Ha neked is vannak még kérdéseid, kövesd végig a műanyagok típusairól szóló blogbejegyzés-sorozatunkat.

Kezdjük is az 1-es típussal, a polietilén-tereftaláttal, azaz közismertebb nevét a PET műanyaggal.

2018. 09. 21. 14:47:14
Bambusz vagy fa? Fa vagy bambusz?

Sokakban él a kérdés, melyik a fenntarthatóbb, és ugyan mi történik a pandákkal, ha kivágják előlük a bambuszt?

 

Beszélünk egy kicsit a bambusz- és a fakitermelés közti különbségekről, a bambusz környezeti hatásairól és a fogkefék sörtéiről. Boncolgatjuk a tényeket, a döntést pedig rátok bízzuk.

2018. 09. 07. 18:35:20
BPA vagy nem BPA?

Szeretnénk egy kicsit bővebb információt adni nektek a műanyagokról, és arról, milyen káros hatással vannak nem csak a bolygónkra, de az emberi szervezetre is.

Ebben a bejegyzésben kicsit belebújunk a műanyagok világába, és elkezdjük a sort a BPA-val.

2018. 08. 31. 16:30:00 Zero Hero
Hogyan legyen (közel) zero waste a nyárzáró bulid?

Szerinted létezik környezetbarát kertiparti? Szerintünk igen, és ebben a bejegyzésben adunk is hozzá tuti tippeket! A bevásárlástól kezdve a dekorációig említünk több mindent. Ha érdekel a téma, olvass tovább! :)

2018. 08. 24. 14:16:38
Zero Hero csomagolások

A Zero Hero vállalkozás a zero waste, azaz nulla hulladék gondolatiság mentén jött létre. Mivel többek között webshopot is üzemeltetünk, azaz termékeket árulunk és a személyes átvételen kívül használjuk a Foxpost csomagküldő szolgáltatást, és házhozszállítást is vállalunk jogosan merül fel a kérdés, hogy mibe és hogyan csomagoljuk a termékeinket, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük.

2018. 08. 17. 15:30:00 Zero Hero
Elindult a webshop

Elmondhatatlan érzés látni, ahogy a tavalyi családi nyaraláson megfogalmazódott vállalkozás ötlete egy év alatt fizikai alakot öltött. Nem tettünk mást, minthogy TETTÜNK ÉRTE, hogy így legyen. Hiszen amikor nem tudod lerakni a pár hónapos kislányodat a tengerparton a homokba úgy, hogy ne legyen az egy méteres körzetében valamilyen tenger által kiköpött vagy felelőtlen strandolók által otthagyott műanyag, akkor nincs más hátra, mint a gyermeked jövője érdekében a kezedbe venni az irányítást.

2018. 08. 03. 10:00:00
A minimalizmus és a zero waste életmód

Úgy élni, hogy priorizáljuk a számunkra fontos dolgokat, és megszabadulunk olyan felesleges tárgyaktól, gondolatoktól, kapcsolatoktól, tevékenységektől, melyek hátráltatják a személyes fejlődésünket, boldogságunkat és szabadság érzetünket. Mi valahogy így képzeljük a minimalizmus “definícióját”.

Sokan úgy tartják, hogy a minimalizmus szerves része a zero waste életmódnak. Az alábbi bejegyzésben kifejtjük, mi hogyan állunk a témához, valamint ötleteket is adunk a megvalósításhoz.

2018. 07. 26. 10:00:00 Zero Hero
Szeretet, elengedés, visszatérés - Könyvek

Továbbvisszük a személyes vonalat, és ezen a héten ismét Detti mesél nektek, most a vizek után a könyvekről.

Rengeteg kötettel a háta mögött és a polcán, nem hiába vallja magát könyvmolynak. Kisgyermekes anyukaként és zero hero-ként tuti tippeket ad arról, honnan szerezz be könyveket, vagy mit kezdj azokkal, amikre már nincsen szükséged. :)

Keresés