Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Zero Hero csomagolások

A Zero Hero vállalkozás a zero waste, azaz nulla hulladék gondolatiság mentén jött létre. Mivel többek között webshopot is üzemeltetünk, azaz termékeket árulunk és a személyes átvételen kívül használjuk a Foxpost csomagküldő szolgáltatást, és házhozszállítást is vállalunk jogosan merül fel a kérdés, hogy mibe és hogyan csomagoljuk a termékeinket, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük.

 

Miután leadtad a megrendelésed, és elkezdtük annak feldolgozását, az alábbi csomagolásokat kapják a termékeid attól függően, hogy melyik szállítási opciót választottad a rendeléskor.

 

Foxpost csomagküldő szolgálat és házhozszállítás esetén:
 

A termékeket mérettől függően karton dobozba, vagy karton borítékba csomagoljuk. Ezek a dobozok és borítékok  újrahasznosított papírból készültek, és 100%-ban lebomlanak.
 


 

A termék és a hozzá tartozó doboz közötti méretkülönbségek kitöltésére nátron papírt használunk. A nátron papír környezetbarát, 100%-ban újrafelhasználható papírból készül.
 


 

A ragasztószalagunk pedig, amivel lezárjuk a dobozokat környezetbarát, 100%-ban újra felhasználható, enyvréteggel ragad. Egy nedves szivacs segítségével oldódik ki a papírból az enyv, amely ragacsosságának köszönhetően odaragasztja a szalagot a papírdobozhoz.
 


 

Amennyiben a rendelésed törékeny terméket is tartalmaz, kukorica alapú térkitöltőt használunk amely lebomlik, illetve vízben is hamar feloldódik. Ránézésre nekünk a kukoricából készült pufi nasi jut eszünkbe róla, de azért ezt a térkitöltőt emberi fogyasztásra nem ajánlanánk. :)
 


 

A számládat FSC minősítésű újrahasznosított papírra nyomtatjuk. Mi az irodában is csak ilyet használunk, de csak akkor nyomtatunk, ha muszáj!

 

FSC minősítés:
A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást (az élővilág sokféleségét) és az ökológiai egyensúly fenntartását. (további infó: zoldnyomda.hu)

 

A kötelező termékcímkéket pedig hamarosan leváltjuk, és azok is komposztálhatóak lesznek, vízben oldódó ragasztóval.

 

Extra:

A bélyegzőnkre nagyon türelmesen vártunk, de megérte. Büszkén jelentjük, hogy fa nyelű bélyegzővel pecsételünk nektek. :)
 


 

Személyes átvétel esetén:
 

Ha személyesen látogatsz el hozzánk, és úgy veszed át a rendelésed, nem adunk csomagolást a termékekhez. Természetesen, ha igényt tartasz rá, biztosítunk számodra kartondobozt. A célunk azonban az, hogy a termékek minél kevesebb csomagolással jussanak el a tulajdonosaikhoz.
 

Te mit tehetsz?
 

Azzal, hogy olyan termékeket vásárolsz, melyekkel egyszer használatos társaikat váltod le, és a rövid- helyett hosszú távra tervezel velük, már megtettél egy fontos lépést a zöldebb jövőért. Mit szólsz, ha azt mondjuk, van még egy apró lépés, amivel segíthetsz a tisztább környezet létrehozásában? Rendelésed véglegesítésekor írd be megjegyzés rovatba, hogy csak e-számlát kérsz, így nem nyomtatunk neked. Helyette e-mailben kapod majd meg a fizetésedet visszaigazoló számlát.

 

Ha van kedved, oszd meg tőlünk vásárolt termékeidet a közösségi médiában, és használd a #zeroherovagyok hashtaget, hadd párosítsunk arcot a neveitek mellé. :)
 

Szeretettel,

A Zero Hero csapat


 

Keresés